Библиотека

Школски библиотекар
Биљана Денић
———————–
Најпознатија српска песникиња 20. века Десанка Максимовић рођена је 16. маја 1898. године. Била је песникиња, приповедач, романсијер, писац за децу и професор књижевности  и  члан САНУ. Њене песме певају о детињству, завичају, природи, родољубљу и животу а њено основно песничко начело је јасна и разумљива поезија отворена према човеку и животу. Њена поезија, романи и књиге за децу превођени су на многе језике. Говорила је неколико страних језика и била једна од најпознатијих личности у Србији у 20. веку. Умрла је у Београду у 95. години 11. фебруара 1993. године.
О животу и раду ове велике песникиње можете погледати у следећем прилогу.

Десанка Максимовић – прилог

Школски библиотекар
Биљана Денић
———————–

Драги наши ученици и поштоване колеге услед немогућности да посетите школску библиотеку, упућујемо вас на сајтове на којима можете пронаћи занимљиве књиге које бисте можда желели да прочитате:

 АНТОЛОГИЈА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ   www.antologijasrpskeknjizevnosti.rs

СРПСКА ДЕЧЈА ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА   www.digitalna.nb.rs

Школски библиотекар
Биљана Денић
———————–
Школски библиотекар
Биљана Денић
———————–

Светски дан књиге и ауторских права обележава се 23. априла широм света.Наша школа и ове године прикључила се обележавању  празника књиге, дан када се слави писана реч и промовише култура читања.

Књига је највећи извор информација, знања и идеја, њом се преносе поруке кроз простор и време. И зато, на Светски дан књиге и ауторских права, погледајте предлог књига које  можете прочитати у слободном времену и тако научити нешто ново и забавити се.

Школски библиотекар
Биљана Денић