Васкршња чаролија

За најлепши хришћански празник – Васкрс, када се пролеће буди, а добро расположење цвета, деца Куршумлије заједно са родитељима, бакама, декама и пријатељима поделила су васкршњу радост, коју им је подарила Општина Куршумлија у сарадњи са Туристичком организацијом, у оквиру традиционане манифестације „Васкршња чаролија“.

У програму ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ уживали су сви чланови породице, уз дечије представе, ваксршњи карневал, богат фолклорни програм, неизоставно такмичење у фарбању јаја и још много тога лепог што овај празник са собом носи.
Васкршња чаролија не би била то што јесте, када њену радост не би поделили са другима, чинећи добра дела.
Зато су и ове године, на чувеној манифестацији, у парку „Топлички устанак“, прикупљена новчана средства за оне којима је то сада најпотребније – за излечење: Ђорђа Тодоровића, Ане Костић и Мирка Јанићијевића. Отвореног срца, заједно смо наставили да негујемо хуманитарни дух Куршумлије према својим суграђанима.

У овој манифестацији учествовали су и ученици наше школе. Организован је штанд са производима која су деца сама израдила. Програм су употпунили ученици нижих разреда учитељице Танкосаве Милановић са драмском тачком „Васкршње јаје“ по тексту Тода Николетића. Учествовала је и плесна група Лолипоп учитељице Сандре Здравковић и њених ученика.

Да хуманост не зна за године и да „мали људи“ имају највеће срце, показали су ученици наше школе Софија Јелић и њен брат Вања. Они су поклонили свог кућног љубимца који је на хуманитарном базару продат за 4.000 динара.

На штанду ОШ „Дринка Павловић“ прикупљено је 9.000 динара тог дана.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *